- vilket därmed ger obehindrad tillgång till Europas Schengen-område

Få uppehållstillstånd via "Fast-track" för fastighetsinvesterare

Sedan 2013 så är det möjligt för välbeställda fastighetsinvesterare från länder utanför EU att få uppehållstillstånd i Spanien genom att investera i eller köpa fastigheter till ett värde av minst 500 000 €.

Detta sk. Gyllene visum påskyndar processen för uppehållstillstånd i Spanien - vilket i annat fall kräver att en rad juridiska villkor uppfylls (äktenskap med en EU-medborgare, sponsrad anställning eller startande av eget företag, till exempel) - vilket därmed ger obehindrad tillgång till Europas Schengen-område.

Gyllene visum

Spanien är världens näst mest populära turistmål

Gyllene destination

Utöver att ge betydligt större rörelsefrihet i det kontinentala Europa, så ger denna gyllene biljett, som detta "visum" representerar, möjligheten att flytta till det soliga Spanien. Med superba nationella hälsovårds- och statliga skolsystem och ojämförlig livskvalitet, så finns det massor med orsaker till att detta express-pass med full tillgång till spanskt uppehållstillstånd är mycket eftertraktat. Spanien är ju trots allt världens näst populäraste turistdestination och Europas mest eftertraktade land för att investera i ett andra hem.

Den spanska fastighetsmarknaden är sig dessutom i ett extremt gott skick. Med ständigt ökade investeringar på fastighetsmarknaden (både nationellt och internationellt), efterfrågan på fastigheter är hög, priserna stiger år efter år och det är stor tillgång på hypotekslån, så är det verkligen rätt tidpunkt att köpa i Spanien. Och speciellt - med 320 soldagar om året, golfbanor av toppklass och gyllene sandstränder - på Costa del Sol.

Conjoint application for the Golden Visa and for children is available


Det finns inget behov av permanent permanent uppehållstillstånd året runt

Privilegierade fördelar

Fem år efter dess införande, så har kombinerade investeringar i det Gyllene visum-programmet stigit till över 2 miljarder euro, med tusentals medborgare från icke EU-länder som säkrar en ny framtid för sig själva och sina familjer. En stor del av denna framgång är tack vare att detta incitament omstrukturerades 2015, då villkoren förbättrades...

En av de största förändringar i lagen 2015 var möjligheten för gifta par att gemensamt kunna investera de 500 000 €, där en av dem erhåller uppehållstillståndet som en investerare och den andra blir "omgrupperad" av hans/hennes maka/make. Dessutom kan varje investerare omgruppera samboende "de facto"-partnerskap för att ansöka om Gyllene visum tillsammans och för barn som är över 18 år och föräldrar. 

För de sökande som kan ha sitt huvudsakliga boende utanför Spanien, så är de goda nyheterna att det krävs inget permanent åretruntboende. Med detta sagt, uppehållstillstånd tillåter dig att arbeta, så en stor bit av byråkratin avlägsnas från processen för de som funderar på att flytta pga. yrkesmässiga skäl.

Några frågor om Gyllene visum?

VIVA rekommenderar ett flertal ledande advokatbyråer här på Costa del Sol,
vilka kan svara på alla dina frågor gällande processen för Gyllene visum.

Rekommenderade samarbetspartners

Skulle du vilja hitta din perfekta fastighet?

Denna sida använder cookies ... Cookies är små filer som hjälper dig att förbättra din erfarenhet på vår webbplats. Genom att surfa på vår webbplats godkänner du vår användning av cookies. Ta reda på cookies här Godkänn och stäng

Hitta en fastighet

Välj språk

Dela

Vill du veta mer? Fråga mig

Victoria Atkins from Customer Service at yourVIVA

Victoria Atkins
Kundtjänst

Spanien +34 951 272 743
Freephone UK 0800 066 27 83

Schemalägg ett besök så sköter VIVA-teamet om resten!

Victoria Atkins from Customer Service at yourVIVA

Victoria Atkins
Kundtjänst

Vill du veta mer? Fråga mig

Victoria Atkins from Customer Service at yourVIVA

Victoria Atkins
Kundtjänst

Upptäck hustrender på Costa del Sol

Mitt konto


Skapa ett konto

Återställ ditt lösenord

Ange din e-postadress och vi skickar det till dig:


Prenumerera